Hoe jij direct meer vertrouwen geeft aan je kind, zonder ingewikkelde dingen te hoeven doen of therapeutische kennis te hebben.


Ben je angstig als je kind begint met klimmen omdat je bang bent dat jouw kind snel valt. Of vraagt jouw kind vaak om hulp bij het klimmen omdat het onzeker is?


De reden is vaak dat kinderen onzeker zijn (geworden) in hun lichaam doordat veel uit handen wordt genomen. Hierdoor vraagt een kind om bevestiging en blijft het soms meer afhankelijk van jou dan nodig. Door het plezier in bewegen (afzetten, duwen en vasthouden) weer terug te vinden worden kinderen ook weer behendig en gaan ze meer vertrouwen op zichzelf.


Ik heb een simpele online Contakids training ontwikkelt met hele makkelijk oefeningen die je tijdens het spelen kan integreren. Je hebt alleen jezelf en je kind nodig. Via plezier en fysiek contact dagen ouder en kind elkaar uit, waardoor vertrouwen zal gaan groeien en zo al spelenderwijs grenzen worden verlegd.
Hoe ziet de online cursus eruit?


De online cursus bestaat uit twee video's en online begeleiding.

Heb je vragen of wil je iets kwijt, dan ben ik altijd bereikbaar daarvoor. Dat kan via de mail, chat of bellen als je dat fijner vindt.


Video 1 bestaat uit ??n oefening die je in fases opbouwt en zo steeds moeilijker wordt

Naar mate het kind steeds beter snapt dat die zichzelf moet vasthouden en de spierkracht toe neemt. Ga je steeds een stapje verder zodat het kind steeds zelfstandiger en jij steeds rustiger wordt omdat je vertrouwt dat je kind het zelf kan. Als dit geslaagd is, ben je toe aan video 2. Deze wordt een week later opgestuurd.


Video 2 bestaat uit ??n oefening die ook kracht in benen en creativiteit vergt bij het kind

Nu gaat het kind ook afzetten en meer klimmen. Jij als volwassen moet nu meer met je lichaam voelen wat het kind nodig heeft. Ook benen zijn nu nodig en het kind wordt uitgedaagd om obstakels te overwinnen met creativiteit. Deze oefening versterkt het teamgevoel tussen ouder en kind doordat er samengewerkt moet worden.

Mijn kind was eerst niet vooruit te branden, sinds we Contakids cursus doen heeft die door dat hij zijn lichaam en spieren moet gebruiken. Nu is die veel zelfstandiger en mogen mama en papa ook niet meer helpen met fietsen ~ Alex, kind 3 jaar


Nikki, Contakids docente: "Dit kind heb ik van een verlegen terug getrokken jongetje naar een open vrolijk kind zien gaan, dat nu snapt wat die motorisch allemaal kan doen en dat geeft zelfvertrouwen. Fantastisch om te zien wat lichaamswerk al spelenderwijs kan doen"