Jouw kind die plezier heeft in bewegen en met een groot vertrouwen naar de wereld om zich heen kijkt


 

Wat zou er gebeuren als jou kind (2-5j)  zich motorisch helemaal kan ontwikkelen en van binnenuit gaat ontdekken hoe die het lichaam in moet zetten? 

 

Op welke manier zou dat voor jou als ouder, het leven makkelijker, leuker, rijker maken? Hoeveel meer rust en plezier zou het geven als jouw kind goed in het lichaam en vel zou zitten en niet meer bang is om te vallen, meer onafhankelijk wordt en steeds meer weet wat die zelf moet doen? 

 

Niet omdat jij het zegt wat die moet doen, maar omdat jouw van binnenuit het plezier en het zelfvertrouwen heeft ontdekt hoe die het lichaam kan inzetten en zich daar fijn bij voelt. 

 

Wat als je jouw kind met een big smile ziet en jullie band hechter wordt en jij ook al spelenderwijze ook meer gaat luisteren naar je lichaam. In fysiek contact leert af te stemmen op dat wat je kind nodig heeft. Waardoor jullie echt als een team samen bewegen. 

 

 

 

Het lichaam is onze eerste taal en via die weg is er veel zichtbaar, maar kan je het ook oplossen

Een kind leert via aanraking dat de wereld veilig is, waar zijn/haar lichaam begint en ophoudt. Met bewegen worden we meester over onze eigen lichaam en krijgen we dat voor elkaar wat we willen. Via aanraking en bewegen ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen en vertrouwen ze de wereld. Met een dosis plezier gebeurt dit vanuit innerlijke motivatie. 

 

Toch kunnen soms bepaalt gedrag laten zien waar je twijfels over hebt of waarbij je voelt dat er angst of onzekerheid onderligt. Het zou dan fijn zijn dat je dit gedrag zou snappen, zodat je beter je kind kan ondersteunen en snapt wat het nodig heeft.

 

Het online Contakids coach programma sluit naadloos aan bij deze vraag en behoefte van ouders. Naast bewegingsplezier, coach ik je op afstand en leg ik uit waar het probleem waarschijnlijk is, zodat je beter gaat begrijpen wat je kind van jou nodig heeft. 

 

 

 

LET OP, na betaling moet je nog officieel inschrijven, anders kan het programma niet van start gaan

Wat kan je verwachten?

Een Contakids basis oefening, uitgelegd in 3 stappen op video

Met deze oefening wordt het kind uitgenodigd om het zelf te gaan vasthouden, actief te worden en in het lichaam te komen. Tevens vraagt het afstemming van de ouder om fysiek zich aan te passen aan het kind en ook te gaan voelen wat er gebeurd.

Een Contakids verdiepingsoefening

Dit is een oefening die een stuk moeilijker is en ook creativiteit vraagt van ouder en kind. Hier worden ouder en kind uitgedaagd om samen te werken en te gaan voelen met het lichaam

Twee weken lang online coaching

Naast dat ik je begeleid in de oefeningen, kan je mij 2 weken al je vragen stellen omtrent lichaamsbewustzijn, motoriek en zelfvertrouwen. Ik zal dan antwoorden met concrete tools zoals oefeningen, of adviezen over de ontwikkeling in een vorm van een artikel of video. Je hebt 2 weken lang de tijd om al je twijfels hard op uit te spreken of je vragen te stellen. 

*De oefeningen zijn bedoelt voor kinderen tussen  de 2 en 5 jaar

NU MET GROTE KORTING TE KOOP!
 

Normaal koop je dit programma voor een prijs van €68,- Ook al ligt de waarde nog hoger, maar toch heb ik besloten om het nog laagdrempeliger aan te bieden, namelijk voor slechts  €47,-

 

Dat is  €3,35  per coach dag! 

 

 

LET OP, na betaling moet je nog officieel inschrijven, anders kan het programma niet van start gaan

Zijn deze punten herkenbaar? Mijn kind* .. (* 2-5jaar)

 

houdt van stoeien, klimmen en dansen en wil daar nog veel meer van

is heel passief

is heel onrustig, kan slecht tegen stiltes en kan zich moeilijk ontspannen

is cognitief heel ver, maar blijf motorisch achter

wilt graag tijd met mij samen brengen (omdat ik veel afwezig ben geweest)

is heel voorzichtig, houdt snel afstand 

 lijkt lichaamssignalen te negeren. Geschaafde knie of duw wordt niet gevoeld

maakt oppervlakkig contact met de buitenwereld, verveeld zich snel 

heeft het vertrouwen in de wereld een beetje verloren 

Wat andere zeiden

 

Mijn kind (3 jaar) vindt  klimmen geweldig, klimt het liefst overal op en ook weer vanaf en gebruikt ons ook graag als klimrek. Maar ik merkte dat hij onzeker was als er andere kinderen bij waren. Hij bleef meer op een plek zitten en kwam veel minder tot beweging. Door de oefeningen te doen van de online cursus heeft hij veel meer zelfvertrouwen gekregen, waardoor hij nu vaak zelfs de voorbeeldrol heeft voor klimactiviteiten!! Ik vond de filmpjes en extra informatie heel duidelijk.  ~ Tessa 

LET OP, na betaling moet je nog officieel inschrijven, anders kan het programma niet van start gaan

Als danseres weet ik precies hoe het lichaam in elkaar zit en hoe het iets kan vertellen 

 

Toen ik voor het eerst Contakids zag, resoneerde dat zo bij mij, dat ik een paar maanden later het papiertje al in mijn zak had.
Gaande weg smolten de wegen van mij als uitvoerend danseres en de weg Contakidsdocent steeds meer samen. Ik zetten mijn kennis in om mensen uit te nodigen om in het lijf te komen en te enthousiasmeren. Als geen ander weet ik waar het lichaam toe in staat is en wat het verteld.  

Ik ben zelf onzeker geweest in mijn eigen bewegen, hoe gek dat ook misschien klinkt, maar de danswereld kan hard zijn. Ik miste vaak de concrete tools om een beweging te snappen of iemand die tegen me zei dat die in mij geloofde. Nu is het mijn kracht geworden en ben ik steeds meer gaan verdiepen in beweging en contact en hoe dat samenhangt met de ontwikkeling van het kind.

 

Omdat het lichaam onze eerste taal is, is in het beweging en binnen het contact veel zichtbaar en kan je ook weer via dezelfde weg onzekerheden en angsten laten afnemen. Juist met een grote dosis plezier en ruimte voor  eigen tempo, worden al spelenderwijs grenzen met Contakids verlegt, zodat er vertrouwen komt in eigen kunnen en lichaam! 

 

LET OP, na betaling moet je nog officieel inschrijven, anders kan het programma niet van start gaan